top of page
< Back

Ren mee voor je AVG (aardappels, vlees, groente)

Weet je hoeveel transportkilometers er in sperziebonen zitten als we ze buiten het seizoen eten?

De mens leeft tegenwoordig in een welvarende bubbel waarin we onze leefomgeving zo goed mogelijk willen inrichten door ons te omringen met gemak. Hierdoor zijn we vergeten hoeveel energie en inspanning er in onze AVG-maaltijd verborgen zit voordat het op ons bord ligt. Dit komt omdat we voor onszelf een permanente-mondiale zomertijd hebben gecreëerd en we in staat zijn om al dit voedsel op een anonieme manier te consumeren. Uiteindelijk hebben we vaak een winkelmandje vol met oneerlijke handel, uitbuiting en duizenden kilometers aan reiskosten. Vroeger moesten jagers en verzamelaars kilometers lopen om hun calorieën bij elkaar te sprokkelen. Tegenwoordig doen we aan beweging om onze calorieën eraf te sporten omdat we geen moeite meer hoeven te doen voor ons voedsel. Door deze luie mentaliteit gaan we ons voedsel ook steeds minder waarderen. Ons eten is niet zo vanzelfsprekend als we denken en komt nu van kilometers ver, alleen voelen we dat niet meer in onze benen. Daarom heb ik een loopband gebouwd om de moeite van voedsel tastbaar te maken. Wanneer we meer moeite besteden aan het voedsel wat we kopen door bijvoorbeeld langs boeren te gaan en seizoensgebonden producten te kopen wordt voedsel leuker door de passie die wordt overgedragen van producent naar consument. Een betere wereld begint op je eigen bord, dus ren mee voor je AVG!

Onderzoek
Visuele identiteit
Illustraties
Film/fotografie
Editten
Development


Mijn rol





 

St.Joost Academie Breda


Opdracht





 


Samenwerking





 

bottom of page